C&W Logistics zoekt extra (vrouwelijke) IT’ers

Hoe je het ook draait of keert, de ICT-wereld is de dag van vandaag nog steeds overwegend een mannenbastion. Bij C&W Logistics willen we heel graag meer vrouwelijke collega’s in ons team, maar ook wij merken dat het overgrote deel van de sollicitanten nog steeds mannen zijn.

Tijd om uit te zoeken hoe dit komt en om eens te polsen bij onze vrouwelijke collega’s hoe zij dit ervaren.
 

We mikken op 7 nieuwe collega’s in 2021

Bij C&W werken momenteel 49 werknemers, waaronder 6 vrouwen. Aangezien ons bedrijf gespecialiseerd in logistieke software, in volle expansie is, zouden we graag in 2021 nog zeker 10 extra collega’s aanwerven. Dit om aan de toenemende vraag van onze klanten te voorzien.

We lanceerden eerder dit jaar een nieuwe employer branding campagne onder de naam C&W Brainpower om ons bedrijf wat meer in de verf te zetten en doen heel wat inspanningen online om nieuwe collega’s aan te trekken. Maar de instroom mag gerust nog wat groter zijn.

Sofie Verdiere, HR-verantwoordelijke C&W Logistics: “Bij C&W zijn we volop op zoek naar extra medewerkers. We hebben momenteel openstaande vacatures voor o.a. SQL Developer, Functional Consultant en EDI Consultant.”
 

Women in digital

Uit een recent rapport (2020) van de OESO blijkt dat in ons land amper 7% van de beginnende ICT-studenten in het hoger onderwijs een vrouw is. Daarmee is België het slechtst scorende land binnen de 38 landen die aan dit onderzoek meededen. Om meer dames warm te maken voor IT moet het probleem al van in het begin aangepakt worden en moeten studentes al veel vroeger geprikkeld worden voor dergelijke technische studierichtingen.

Eveline Desmet (Technical Consultant) : “Tijdens mijn studies diende ik te kiezen tussen boekhouden en ICT en ik koos gelukkig voor de laatste optie. Mijn job bij C&W is een job met zekerheid en ontzettend veel variatie. Het zoeken naar oplossingen voor onze klanten geeft me veel voldoening.  Het klopt wel dat nog steeds weinig vrouwen zich geroepen voelen tot een ICT-job. Toen ik mijn graduaatsopleiding startte, zaten we met slechts 3 meisjes in de klas en helaas herhaalt dit fenomeen zich jaar op jaar”.

Ook de Belgische overheid is er zich intussen van bewust dat meer vrouwen hun weg moeten vinden naar de ICT-sector en lanceerde voorjaar 2021  “Women in Digital”. Dit ambitieuze actieplan moet helpen voorkomen dat de digitale revolutie voor een nieuwe kloof tussen mannen en vrouwen zorgt.

 

Meer dan code schrijven alleen

Vandaag houdt ICT veel meer in dan puur programmeren. Je moet ook creatief en communicatief zijn en goed kunnen netwerken en samenwerken. Competenties waaraan heel wat vrouwen beantwoorden en die meer moeten in de verf gezet worden bij ICT-studierichtingen.

Bovendien is een job in de ICT én zeker bij C&W interessant, uitdagend en gevarieerd. Er is een grote werkzekerheid, je wordt er goed voor betaald en er heerst een fijne teamspirit.

Nele Musschoot (Business consultant): “Ik heb het gevoel dat meer en meer mensen beseffen dat ICT veel meer is dan enkel “code” schrijven. Het blijft wel voor velen een abstract wereldje, maar als ik mijn job onder vrienden beschrijf met enkele praktische voorbeelden, dan merk ik toch bewondering en enthousiasme.”.
 

Géraldine Dumont (Business Consultant): “Dat wij vrouwen in de minderheid zijn bij C&W is een feit, maar dat is voor mij persoonlijk geen struikelblok. Ik kom enorm goed overeen met alle collega’s – mannen én vrouwen -  en doe mijn werk ontzettend graag."

 

Meer vrouwelijke collega’s: een boost voor iedere organisatie
Mochten meer vrouwen zich geroepen voelen tot een ICT-job, dan zou het nijpend personeelstekort sneller kunnen opgelost worden. Bovendien zorgt een goede mix van mannen en vrouwen in een bedrijf voor slimmere teams en meer succesvolle organisaties.

Teams met voldoende diversiteit zullen feiten vaker dieper gaan onderzoeken en voorzichtiger verwerken, objectiever kunnen oordelen en tenslotte zullen nieuwe ideeën vanuit verschillende perspectieven bekeken worden.

Dus dames, waar wachten jullie nog op? Duik snel in onze vacatures op www.cwbrainpower.be en misschien heb jij binnenkort jouw droomjob te pakken.

Deel deze activiteit